Amina Figarova Sextet

Amina Figarova

23.11.2018

Het New Yorkse sextet van Amina Figarova met Bart Platteau, geboren en getogen in Sint-Agatha-Berchem, landt op 23 november in gemeenschapscentrum De kroon.
20 jaar Amina
Met een Europese tournee viert Amina het 20-jarig bestaan van haar sextet, en de release van haar splinter nieuwe album: "Road to the Sun. Ter gelegenheid van haar verjaardag heeft Amina 3 strijkers uitgenodigd voor een aantal stukken op het album. Hoe het begon Bart ging in 1987 naar Nederland studeren, waar hij zijn vrouw Amina ontmoette. Ruim 8 jaar geleden verhuisden Amina en Bart naar New York en tegenwoordig toert Amina met haar New Yorkse band over de wereld.

In 1998 werd Amina geïnspireerd tijdens een concert van de bigband met de studenten van het Thelonious Monk Instutute, omringd door de prachtige natuur en bergen in Aspen Snow Mass, Colorado. Ze wilde een band creëren met dezelfde power als een bigband, maar met veel meer ruimte voor de musici. Zo ontstond het septet, welke in 2005 na de opnames van de September Suite geraffineerd werd tot een sextet. Een van de hoogtepunten van het sextet was het hoofdpodium op het legendarische Newport Jazz Festival.

Algemene informatie

Thema: 
Jazz en blues, Podium
Wanneer: 

23.11.2018
van 20:00 tot 21:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Kroon vzw
Jean Baptiste Vandendrieschstraat 19
1082 Sint-Agatha-Berchem

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

Nieuw album Road to the Sun Inmiddels brengt Amina op haar 14de album uitsluitend eigen composities en arrangementen. Zoals journalist Thomas Conrad beschrijft: "...Many of the strongest composer-arranger-orchestra leaders in jazz are women. Think Toshiko Akiyoshi, Carla Bley, Maria Schneider. Amina Figarova has a chance to join their company. All she needs is an orchestra. Figarova's compositions

Prijs: 

€ 12

Prijs

€ 12

Reservatie

GC De Kroon
tel 02 482 00 10
dekroon@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Kroon vzw
Jean Baptiste Vandendrieschstraat 19
1082 Sint-Agatha-Berchem

Bereikbaarheid

tram 19 en bus 82; halte Schweitzer bus 20; halte Vandendriesch bus 84 en nachtbus N15; halte Maricollen