'Kale bomen ruisen niet' - BXL WILD
uit met vlieg

15.10.2021

'Kale bomen ruisen niet' - BXL WILD

Kale bomen ruisen niet is een zwarte komedie. Een tekst van Magne van den Berg in een tweetalige versie (Nederlands / Frans voorzien van een boventiteling).

Twee vrouwen zitten voor een caravan. Het is ochtend. De ene was al wakker, de andere is net opgestaan. Ze zullen bezoek krijgen vandaag ergens tussen 10 en 17 uur. Ze willen een goede indruk maken. Ze zoeken naar de juiste outfit. Met veel humor bekritiseren ze zichzelf. Terwijl ze zich aan- en uitkleden, worden wij gewaar wie hier haar macht uitspeelt.
Het heeft iets Becketiaans, dat wachten op, maar in dit geval zijn het twee vrouwen die erg lijken op Laurel en Hardy. Ze zijn als Thelma & Louise, ze kunnen niet zonder elkaar maar vinden de ander soms onuitstaanbaar. En waar wonen ze eigenlijk? In een caravan in the middle of nowhere, hun leven heeft iets louche, geen idee waar ze zich echt mee bezighouden.
In korte pittige dialogen komen we erachter wat zich in het verleden afspeelde. De schriftuur is repetitief, ze herhalen vaak wat ze al gezegd hebben, ze insisteren, draaien rond de pot en dat geeft aan de dialoog een muzikale ritmische schwung.
De ene vrouw zocht onderdak bij de andere omdat Martin echt niet deugde. Heeft het fysieke geweld plaats gemaakt voor de psychische dominantie van de vriendin waar ze nu onderdak heeft gevonden? Herhaalt het machtsspel zich opnieuw, komen we steeds terecht in dezelfde soort relaties en situaties, is het leven een vicieuze cirkel?

Algemene informatie

Thema: 
Theater, Podium
Wanneer: 

15.10.2021
van 20:00 tot 21:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Kroon vzw
Jean Baptiste Vandendrieschstraat 19
1082 Sint-Agatha-Berchem

Voor wie: 
Gezinnen
Extra info: 
Prijs: 

€ 5

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

'Kale bomen ruisen niet' - BXL WILD

Prijs

€ 5

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Reservatie

GC De Kroon
tel 02 482 00 10
dekroon@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Kroon vzw
Jean Baptiste Vandendrieschstraat 19
1082 Sint-Agatha-Berchem

Bereikbaarheid

tram 19 en bus 82; halte Schweitzer
bus 20; halte Vandendriesch
bus 84 en nachtbus N15; halte Maricollen