Festi'Nomade 2019

krak boem

Gedurende heel de maand februari kan u elke zondag één of meerdere theater- dans- of filmvoorstellingen bijwonen. Het hele programma is opgesteld in samenwerking met gemeenschapscentrum De kroon, de jeugddienst van de gemeente Sint-Agatha-Berchem en cultuurcentrum Archipel 19.

In GC De kroon schotelen we voor u een animatiefilmfestival voor verschillende leeftijden voor...

 

Animatiefilmfestival 

Atelier Mister Box 10+

Za 9/2/2019 14u

Een speelse en actieve workshop rond animatiefilms voor tieners en jongeren met Olivier D’Hose van Mister Box.
Berchemnaar Olivier D’Hose van de organisatie Mister Box is al jaren in de weer met foto- en filmcamera’s, computers en de nodige programma’s om objecten tot leven te wekken. Jongeren die zelf ook het één en ander willen uittesten zijn zeer welkom op zaterdag 9 februari aan De kroon. Ook jongeren die al het één en ander kunnen op filmtechnisch gebied mogen zeker komen, de tips en trics van D’Hose zijn niet te onderschatten.  Opgepast, inschrijven voor deze workshop is noodzakelijk, de plaatsen zijn beperkt.

 

‘No offense’ 12+

Za 9/2/2019 20u

De opener van het animatiefilmweekend zijn prachtige kortfilms voor tieners, jongeren en volwassen. Als voorprogramma tonen de deelnemers van Atelier Mister Box hun creaties.
Een voorproefje: ‘La Mort, Père et Fils’ is een Franse kortfilm waarin de zoon van De Dood niet wil werken in het familiebedrijf maar liever beschermengel wordt. ‘Grindin’ is dan weer een muziekvideo met stop motion animatie op het gelijknamige nummer van 'Nobody Beats The Drum',  een Nederlandse dance-formatie. In ‘No Offense‘ verschijnt een rij cartoonisten voor een macaber tribunaal. Iedereen die een beledigende spotprent op zak heeft, wordt ter plekke geëxecuteerd. De laatste in de rij tracht zijn hachje te redden…
Animatiefilms: ‘La Mort, Père et Fils’, Dennies Walgenwitz, Winshluss (F, 2017) ; ‘Lavatory Lovestory’, Konstantin Bronzit, (R, 2007 ),; ‘Grindin’, Rogier Van der Zwaag (NL, 2010 ); ‘No offense’, Kris Borghs, (B, 2017 ), Cathérine, Britt Raes (B, 2016) ; ‘Kakkmaddafakka’, Carlin Diaz (F, 2016 ).

‘Krak… Boem!!’ 3+

Zo 10/2/2019 10u

Stel je voor… twee deftige flamingo’s die zich over een ondeugend biggetje ontfermen, een vleermuis wiens dagrust verstoord wordt door een nest luidgebekte vogels,  een boom die een kappersbezoek ontvangt, een babygiraffe die zich heel klein voelt tussen al die lange nekken,….
Afsluiter is een verhaaltje over Kuap, een kikkervisje dat maar niet groot wordt. Als zijn broertjes en zusjes aan ‘t eind van de lente de vijver verlaten blijft hij alleen achter.
We nemen je mee op een reis vol dierenplezier voor de allerkleinsten met animatiefilms als: ‘Flamingo‘s en Vleermuizen’ van Julie Ocker (D, 2015), ‘The Tie’ van An Vrombaut (B, 2014) en ‘Kuap’ van Nils Hedinger (CH, 2018)

 

Cinéconcert ‘Link’ 6+

Zo 10/2/2019 15u

Noah Vanden Abeele zorgt voor live muzikale begeleiding bij 8 superleuke Europese kortfilms.

De kortfilm ‘Link’ opent de reeks met twee wezentjes die via hun haar aan elkaar vasthangen. Niet eenvoudig want elke actie en handeling van de één beïnvloedt de ander.  Heerlijk is ook de animatiefilm ‘Paniek’ waarin Marja in de auto plotseling wordt overvallen door paniekgedachten. Heeft ze het gas wel uitgedaan? De kraan dichtgedraaid? Oma niet buitengesloten?  In ‘One two Tree’ gaat dan weer een boom die zich verveelt op stap. Het wordt een wervelende tocht.
De muzikale uitvoering is in handen van Noah Vanden Abeele, pianist en huismuzikant van GC De kroon en Cinematek: ‘Ik voel me zo geïnspireerd door de film dat de beelden op het scherm en de muziek samenvloeien in één beweging.’ 

Animatiefilms: ‘Link’, Robert Löbel, GE, 2017 (7.34); ‘Paniek’, Joost Lieuwma, Daan Velsink, NL, 2015 (5.53); ‘One Two Tree’, Yulia Aronova, Fr, 2015 (6.50); ‘Snorren’, Anni Oja, F, 2015; ‘Roodkapje’, KIDSCAM, B, 2016; ‘La petite Pousse’, Chaïtane Conversat, F 2015; ‘The perfect houseguest’, Ru Khuwahata, Baltimore, 2015

 

Alle kortfilms spelen in GC De kroon, ze zijn woordloos en geschikt voor Nederlandstalige en Franstalige kijkers vanaf de aangeduide leeftijd. Nadien is het gezellig napraten in ons filmcafé met een kijkhoek waar je doorlopend kan genieten van toppers uit de animatiefilmgeschiedenis.

 

'Balancing Bodies' door Compagnie Woest- vanaf 8 jaar

Zondag 17 februari - 15u

Woordloze dansvoorstelling

Geen podium, geen genummerde zitplaatsen, geen licht dat dempt wanneer de voorstelling begint. Maar een doodgewone ruimte met bureaustoelen op wieltjes kriskras door elkaar. Je neemt plaats, samen met tientallen andere toeschouwers en rolt doorheen de ruimte. Vier performers rennen langs je heen. Ze nodigen uit tot het lezen van een brief, het openen van een cadeau, het maken van een schilderij. Samen met hen beweeg je je door een ruimte die verrast en de grens tussen performer en toeschouwer doet vervagen. Een wereld gekleurd door het onverwachte.
In Balancing Bodies levert compagnie Woest haar performers en toeschouwers over aan een onvoorspelbare ruimte. Een theatraal universum vol verrassingen en onverwachte wendingen waarin performers je uitnodigen tot een intieme en aftastende dialoog. De interactie tussen performer en toeschouwer staat centraal. Het wordt een dynamische zoektocht waarin de verhoudingen tussen beiden op de spits worden gedreven en herschreven. Balancing Bodies speelt met en ondermijnt traditionele (theater)codes.

Regie: Manon Avermaete
Performance: Paulien Truijen, Wannes De Porre en Evelyne Rossie
Een productie van Cie Woest

Zaal: Gemeentelijke feestzaal; Koning Albertlaan 33 - SAB
Duur: 40 minuten

 

Tarief :

Prijs per kind per voorstelling : 3 €
Prijs per volwassene per voorstelling : 5 €

Reservatie en informatie:

Jeugddienst van de gemeente Sint-Agatha-Berchem - Koning Albertlaan 23
jeunesse.jeugd@berchem.brussels - 02 563 59 20

 

Download hier het hele programma!