Zomer(b)uur/Quartiers d’été

Zomer(b)uur/Quartiers d’été 

Dit initiatief vult de zomer in Sint-Agatha-Berchem met een reeks activiteiten voor jong en oud. Het initiatief ontstond in de zomer van 2020 waarbij iedereen noodgedwongen thuis moest blijven. Om dit te compenseren stelde de culturele partners de Zomer(b)uurbrochure op waarin het aanbod van alle partners gebundeld werd zodat niemand zich moest vervelen tijdens een zomer zonder reizen.

In 2021 werd dit project nog verder uitgewerkt. Opnieuw werd er de gemeenschappelijke brochure opgesteld. GC De kroon droeg hieraan bij met diverse culturele activiteiten voor alle Berchemnaren. Een openluchtcinema, een picknick met live muziek, workshops voor jongeren en optredens in de Grote Zaal en op Podium Parvis. Onder andere BLAFWAF, Emballage Kado, DJ Mambele en Hanneke Paauwe passeerden in De kroon om er een culturele topzomer van te maken.

Hoewel de beperkingen op reizen stilaan verdwijnen, zal De kroon dit initiatief behouden. De zomer van 2022 zal dus opnieuw heel wat te bieden hebben voor Berchemnaren die niet op reis kunnen of willen gaan.
 

i.s.m. Jeugddienst, Brede school Flamingo, lokaal cultuurbeleid, GC De kroon, CC Archipel, Nederlandstalige Bibliotheek, Nederlandstalige en Franstalige academie.

Een superdivers huis

GC De kroon werkt aan heel wat projecten.

Deze maand in GC De kroon

Wil je meer weten over het programma van De kroon deze maand? Klik dan hieronder!