Duurzaamheid

 

 

Duurzaamheid is een van de ankerpunten in de werking van GC De kroon. Dankzij de unieke ligging van Sint-Agatha-Berchem kan er geëxperimenteerd worden met zowel stedelijke als landelijke elementen. Samen met de organisatie Berchem Lokaal en Duurzaam (BLED) bouwde De kroon de voorbije jaren een uitgebreide duurzaamheidswerking op.

Ontdek alle activiteiten hieronder!

Berchem Lokaal en Duurzaam (BLED)

BLED is een Berchems burgercollectief dat gemeenschappelijke en duurzame projecten organiseren.

De Groendreefmarkt

Elke woensdagnamiddag vind je op het terras van De kroon de gezellige Groendreefmarkt. Centraal staat dat lokale handelaars uit het Brusselse en omstreken hun producten aanbieden. Vleeswaren, groenten en fruit, zelf geperst sap, broodproducten, chocolade, … Voor elk wat wils! Een wekelijkse gezellige markt, met de nodige coronamaatregelen in acht genomen. Kom dus gerust eens langs op het terras van De kroon om de lokale en duurzame handel te steunen.


Elke woensdag van 14u tot 19u.

Sinds april is het vaste aanbod van de Groendreefmarkt verder uitgebreid met drie nieuwe kramen.
Zo vind je nu ook de Chileense keuken van El Merken, de Franse Provence van On dirait le sud en de zelfgebrouwen bieren van Grand Mir

1082 tinten BIO- groenten en smaak

Elke zaterdag van 10u tot 12u, zijn de biologische groentemanden van Raphaël Watelet verkrijgbaar in Dkantine, na reservatie. Het aanbod bestaat voor minstens 90% uit groenten die door Raphaël zelf zijn gekweekt en beschikken over een biologisch keurmerk van Certisys. De productie van de groenten is klimaat-gebonden, het aanbod varieert dus in functie van de seizoenen. Gemiddeld mag je per week 6 à 7 verschillende soorten groenten verwachten, maar de productie neemt toe naarmate de temperatuur stijgt. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van het wekelijks aanbod.
Reserveren kan nog, de plaatsen zijn wel beperkt. Wees er dus snel bij!


€17 grote mand - €10 kleine mand

Reserveren:
raphaeletchristel@gmail.com of tel. 0474 90 01 84 (per telefoon bestellen op maandag en dinsdag, tussen 9u – 17u).

Repair café

Weet je niet hoe je jouw kapotte spullen moet repareren? In het Repair Café staan de handige Harry’s klaar om jou te helpen bij alle mogelijke herstellingen: computers, stofzuigers, broodroosters, kledij, … noem maar op. Loop er dus niet meteen mee naar de kringwinkel of gooi het niet op de schroothoop.

Elke derde zondag van de maand van 14u tot 17u.

Repaircafe1082@gmail.com
Frédéric Vignau: 0479 35 83 12
Jo Marcelis: 0476 41 06 21

Voor meer info: Repair Together (FR) & Repair & Share (NL)

Een superdivers huis

GC De kroon werkt aan heel wat projecten.

Deze maand in GC De kroon

Wil je meer weten over het programma van De kroon deze maand? Klik dan hieronder!