Amateurkunsten

Brussels Operette Theater (BOT)

Lokaal cultuurbeleid, Nederlandstalige en Franstalige academie, GC De kroon, Archipel 19 Verschillende Symbiosepartners hebben de “goesting” geuit om opnieuw werk te maken van een concertreeks in de oude kerk


Het Brussels Operette Theater ijvert voor een opwaardering van een uniek muziekgenre: de operette. Op diverse locaties, en vaak voor volle zalen, organiseerde het de voorbije jaren al ruim tweehonderd operettevoorstellingen en -concerten op diverse locaties

In het Cultureel Centrum 'De Oude Kerk' in Sint-Agatha-Berchem krijgen, dankzij het Brussels Operette Theater, jonge solisten unieke kansen om hun kunsten te beoefenen. Ze leren een podium volledig bespelen, hun stem aanpassen aan de concertruimte én een programma samenstellen en uitvoeren dat het publiek een vol uur kan boeien.

Meer info: http://www.brusselsoperettetheater.be/ , agenda en programma

Berchem's Music Band

De BMB - Berchem's Music Band is de 'fanfare' van Sint-Agatha-Berchem. Fanfare tussen aanhalingstekens, want strikt gezien zijn we een harmonie - dus mét fluiten en klarinetten - maar we gaan wel af en toe marcheren, dus toch weer meer fanfare... Je ziet het zelf maar, voor ons doet het er niet toe wat voor soort orkest we zijn, 't is hem vooral om de muziek en het plezier te doen.

Elk jaar hebben we ons concert, op de tweede zaterdag van maart. Da's alvast makkelijk te onthouden.

We luisteren ook al eens een kermis of jaarmarkt op, vooral dan in Sint-Agatha-Berchem, de tofste gemeente van het Brussels Gewest.

Meer weten? Like hen op facebook!

© BMB

Meiklokje

Meiklokje is een Nederlandstalig amateurtheatergezelschap in Sint-Agatha-Berchem. Met hun zestigtal leden omschrijven ze zichzelf als “een warm nest enthousiastelingen”. Twee keer per jaar presenteren ze in De kroon een theaterproductie: één in april en één in november. Met een 300 à 500-tal toeschouwers per productie zijn ze zeker een succes te noemen!

Meer informatie op: https://www.meiklokje.be/

 > Hou ons programma in de gaten voor meer info of koop hier je ticket.

Een superdivers huis

Duurzaamheid, jeugd, senioren, ... GC De kroon werkt aan eindeloos veel projecten.

Deze maand in GC De kroon

Wil je meer weten over het programma van De kroon deze maand? Klik dan hieronder!