De kroon TALENT

De kroon TALENT staat voor de ontwikkeling, ondersteuning en omkadering van kunstenaars via residenties, (co)producties en coaching. Deze coaching kan verschillende vormen aannemen:  op het gebied van regie, dramaturgie, productie, scenografie van jonge theatermakers, performers, choreografen,…
Jonge makers krijgen de ruimte voor onderzoek & experiment in de (publieke) ruimte. Via deze trajecten proberen we een bijdrage te leveren aan diversiteit en vernieuwing in het kunstenveld i.s.m. kunstenwerkplaatsen als Campo, Pianofabriek…
Speciale aandacht gaat uit naar getalenteerde nieuwe makers & nieuwkomers-artiesten. Daarbij kunnen festivals als ‘Circuit’, ‘Artiest aan huis’, ‘Enter’ en ‘Homelands’ functioneren landingsplek met als doel om other voices binnen te brengen.

© Sien Verstraeten

Circuit

Circuit is een traject waarin startende kunstenaars tussen de 16 en 26 jaar de kans krijgen om hun artistieke project verder te verdiepen. Ze krijgen professionele coaching en werken naar een publiek eindresultaat toe. 

De projectoproep voor Circuit werd eind 2020 gelanceerd en meer dan 20 artiesten, met uiteenlopende achtergrond en geschoold in verschillende kunstdisciplines, reageerden. Na een kennismakingsronde werden de kunstenaars aan elkaar gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses.

Op dit moment zijn er 6 jongeren die hun traject in De kroon zullen afleggen. Maak kennis met aanstormend talent op vlak van dans, performance, circus en theater.

> Hou ons programma of hun website in de gaten voor meer info!

GC De kroon i.s.m. GC De Vaartkapoen en GC De Maalbeek

Homelands

‘Homelands, Places of Belonging’ is een co-creatief communityproject door nieuwkomers-artiesten. Een nieuwe adem voor interculturele co-creatieve praktijken. Het Homelands project koppelt nieuwkomer kunstenaars aan een lokale culturele instelling.

Als tandem starten ze voor een periode van 4-6 maanden een co-creatief en artistiek proces met lokale gemeenschapen met het begrip "HOMELANDS" als rode draad: een artistiek onderzoek naar wat het betekent om je thuis te voelen, om bij een plek, een stad of een gemeenschap te horen. Het Homelands-project bevordert sociale inclusie door een duurzame dialoog tot stand te brengen tussen Belgische burgers en nieuwkomers via een van de krachtigste instrumenten van elke cultuur: KUNST. Op die manier hopen we bij deze kunstenaars een gevoel van empowerment en samenhorigheid te kweken en een tastbaar voordeel voor de gemeenschap te creëren.

Bekijk zeker hun Facebook-pagina, of check de aftermovie van Homeland 2021.

> Hou ons programma in de gaten voor meer info!

Een superdivers huis

Duurzaamheid, jeugd, senioren, ... GC De kroon werkt aan eindeloos veel projecten.

Deze maand in GC De kroon

Wil je meer weten over het programma van De kroon deze maand? Klik dan hieronder!