Veelgestelde vragen

Waar kan ik tickets bestellen? Hoe inschrijven en betalen? Wat met parking, zaalhuur, ....
Je leest het hieronder bij de veelgestelde vragen. 

Algemeen

Inschrijven en betalen

Speelweken en sportkampen

Kindercursussen

Volwassenencursussen

Zaalgebruik

 

Algemeen

Parkeerplaatsen zijn aanwezig maar beperkt. Het is verplicht de parkeerschijf te gebruiken.
De fiets of het openbaar vervoer blijft het beste alternatief voor zij die niet willen zoeken naar een parking

Neen. Openbare parkeerplaatsen zijn wel aanwezig, maar beperkt.

Voor en na voorstellingen is Dkantine meestal open. Hier kan je iets kopen om te drinken. Moest je zeker willen zijn kan je altijd contact opnemen met GC De kroon. Voor meer info over de openingsuren van Dkantine, klik hier.

Wij bieden geen eten aan.

Ja, dat is mogelijk. Je kan betalen met contant geld en bancontact.

Ja. Iedereen kan gebruik maken van de bezoekerswifi. Het wachtwoord is kroonwifi .

Er is een lift aanwezig. Rolstoelgebruikers en andere personen met een fysieke beperking kunnen de lift gebruiken om de verschillende zalen van GC De kroon te bereiken.  

Inschrijven en betalen

 • Er zijn gratis en betalende activiteiten. 

 • Je vindt de prijs van de activiteit op onze website en in onze brochures en flyers.  

 • Brusselaar met beperkte financiële middelen? Je kunt genieten van een verlaagde prijs via de Paspartoe tegen kansentarief. Lees er meer over op de website van Paspartoe of vraag ernaar aan ons onthaal. 

 • Schrijf je meerdere kinderen van jouw gezin gelijktijdig in? Dan krijg je een korting vanaf het 2de kind. 

Inschrijven via onze website kan voor elke activiteit via de knop ‘Schrijf je in’. Deze knop staat rechtsboven de pagina van de activiteit.  

Heb je geen computer of heb je hulp nodig? Kom dan naar het onthaal van het gemeenschapscentrum. Je vindt onze openingsuren Openingsuren en bereikbaarheid | GC De Kroon. Je kan ook telefonisch inschrijven. 

Ja. Voor sommige activiteiten schrijf je best vooraf inschrijven. 

Je kan cash betalen, of met je bankkaart (bancontact), Visa of Mastercard. Schrijf je online in? Dan betaal je via de website met je bankkaart (bancontact), Visa en Mastercard. 

Ja. Met een Paspartoe tegen kansentarief krijg je korting op onze activiteiten. Kom naar ons onthaal om een gratis Paspartoe tegen kansentarief aan te maken. Je toont aan dat je recht hebt op het kansentarief door een van deze documenten te tonen:  

 • Attest of klevertje van het ziekenfonds (recht op verhoogde tegemoetkoming) 

 • Of: Attest van een organisatie budgetbeheer, van een collectieve schuldbemiddelaar of van het OCMW of een vonnis of een verklaring van een schuldbemiddelaar 

 • Of een voucher van een organisatie erkend door de Vlaamse Gemeenschapscommissie 

Nee. Activiteiten worden georganiseerd voor een specifieke leeftijdsgroep. We maken geen uitzonderingen voor kinderen die te jong of te oud zijn. 

SPEELWEKEN EN SPORTKAMPEN

We verdelen de kinderen in groepen op basis van leeftijd. Als kinderen dezelfde leeftijd hebben, zitten ze bijna zeker in dezelfde groep. Zijn de kinderen niet even oud en willen ze toch graag in dezelfde groep? Vraag dit zeker even na [KV1] bij de verantwoordelijke ter plaatse of dit kan

 

Je kind draagt het best speelkleding die gemakkelijk zit en die vuil mag worden. Geef ook kleding mee om buiten te kunnen sporten en spelen, zoals aangepaste schoenen, een trui en (regen)jas.

Je krijgt een week op voorhand een e-mail met een lijstje wat nodig is. Zo ben je tijdig op de hoogte indien er een lunchpakket, drinkfles en gezonde tussendoortjes (tien- en vieruurtje) nodig is.

De activiteiten tijdens een speelweek zijn gevarieerd en aangepast aan de leeftijd van de kinderen.
Het programma krijg je vooraf per mail en kan je bekijken op de welkomstmuur aan het onthaal.

De dag is meestal zo ingedeeld:

 • 8.00 - 9.00 u.: opvang
 • 9.00 - 12.00 u.: activiteiten
 • 12.00 - 13.00 u.: middagpauze
 • 13.00 - 16.00 u.: activiteiten
 • 16.00 - 17.00 u.: opvang

Ja, er is gratis opvang van 8 uur ’s morgens tot 17.00 uur ’s avonds

Kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen genieten van een verlaagde inschrijvingsprijs via de Paspartoe tegen kansentarief. Via de website van Paspartoe of aan ons onthaal kom je er meer over te weten.ook kortingen 2e en 3e kind hier vermelden

Ja. Heeft je kind nood aan extra begeleiding of aangepaste infrastructuur? Contacteer ons dan minimum 4 weken voor de start van de speelweek, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Je kan steeds inschrijven op de wachtlijst. Dit is gratis en zonder verplichtingen. Wanneer er een plaats vrijkomt, contacteren we je. Wil je kind nog steeds meedoen, dan kan je betalen en is je kind effectief ingeschreven. Kijk zeker e

Of zoek een andere speelweek op de activiteitenpagina van jonginbrussel.be.

Wanneer je kind ziek is, kan je de speelweek annuleren. Bezorg binnen de 5 werkdagen na de start van de ziekte of het ongeval een gedateerd medisch attest aan het gemeenschapscentrum via dekroon@vgc.be. Geef ook je rekeningnummer door. Zo betalen we je het inschrijfgeld van het aantal resterende dagen snel terug.

Annuleer je 30 kalenderdagen voor de start van de speelweek? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terug.  Stuur hiervoor een mail naar dekroon@vgc.be en vermeld je naam, je rekeningnummer en de datum van de speelweek.

Annuleer je minder dan 30 kalenderdagen voor de start van de speelweek? Dan krijg je geen geld terug.

Ja. Het inschrijvingsgeld wordt steeds volledig terugbetaald.

Ja. Kinderen die deelnemen aan de speelweek moeten zindelijk zijn. Ervaart je kind hier moeilijkheden mee? Neem contact op met dekroon@vgc.be.

Ja, kinderen moeten Nederlands spreken en begrijpen.  

De inschrijvingen starten voor iedereen op hetzelfde moment.

1/4de van de plaatsen reserveren we voor kinderen uit gezinnen met  beperkte financiële middelen, via de Paspartoe tegen kansentarief.

Er zijn twee tarieven in ons gemeenschapscentrum: het standaardtarief en het reductietarief met de Paspartoe tegen kansentarief.

 • Schrijf je meerdere kinderen van jouw gezin gelijktijdig in? Dan krijg je een korting vanaf het 2de kind

Je krijgt van het gemeenschapscentrum deze documenten voor een (gedeeltelijke) terugbetaling :

 • Fiscaal attest: als je je kind inschreef, krijg je het volgende kalenderjaar automatisch een fiscaal attest in je mailbox. Heb je geen mailadres? Dan wordt het fiscaal attest verzonden naar je postadres.
 • Ziekenfonds: je ziekenfonds (mutualiteit) zorgt vaak voor een (gedeeltelijke) terugbetaling van kampen, speelpleinwerking en meerdaagse (sport)activiteiten. Download je attest via tickets.vgc.be in jouw ouderzone.
 • Heel wat diensten, organisaties of gemeenten helpen financieel bij speelweken. Hier vind je een overzicht van de compensaties.

Wij nemen meteen contact op met de ouder(s) en vragen om zelf naar een dokter te gaan als dat kan. In bepaalde gevallen komt de verzekering van de Vlaamse Gemeenschapscommissie tussen in de medische kosten. Je krijgt van ons een papier mee voor de verzekering dat de dokter moet invullen.  

Wij houden alle gevonden voorwerpen zonder houdbaarheidsdatum maximaal één maand bij. Ben je iets verloren? Neem contact op met ons. Je kan je verloren voorwerp ophalen tijdens de Openingsuren en bereikbaarheid | GC De Kroon
Opgelet: Het gemeenschapscentrum is niet verantwoordelijk voor diefstal door derden, verlies binnen het gebouw of beschadiging van persoonlijk materiaal.

Meld het meteen aan een van onze collega’s:  Wie is wie? | GC De KroonPesten wordt niet getolereerd. We luisteren naar jullie verhaal, laten je kind aan het woord en bekijken samen hoe we de situatie kunnen aanpakken.

Zonder schriftelijke toelating mogen kinderen niet alleen naar huis. Je kan dit aanduiden op de medische fiche via de site  tickets.vgc.be onder ‘vragenlijsten’ bij ‘naam van jouw kind’.

Er zijn jaarlijks 3 inschrijfmomenten voor de speelweken:

 • De week na de kerstvakantie voor de speelweken van krokus en Pasen.
 • De week na de paasvakantie voor de speelweken van de zomervakantie.
 • De week na de zomervakantie voor de speelweken van de herfst- en kerstvakantie.

De exacte inschrijfdatum vind je in onze nieuwsbrief, website, sociale media en in onze brochures.

Nee. Alle communicatie, zoals fiscaal attest en facturen, is persoonlijk en gekoppeld aan de account die je aanmaakt bij de registratie. Als je andere kinderen inschrijft onder jouw account zal je dus een foutief fiscaal attest of een foutieve factuur krijgen. De factuur blijft ook gekoppeld aan jouw account en jij bent verantwoordelijk voor de betaling.

We controleren altijd de individuele vragenlijst zodat we op de hoogte zijn van de allergieën en intoleranties. Het is dus belangrijk om de vragenlijst goed in te vullen op tickets.vgc.be: In de ouder-account : onder ‘vragenlijsten’ > ‘naam kind’.

Kindercursussen

Nee, je zet je kind af aan het lokaal, maar je blijft niet aanwezig tijdens de activiteit. Zo vermijden we dat het kind en/of de lesgever (onbewuste) druk voelt om te presteren. Niet alle ouders kunnen aanwezig zijn en het is belangrijk dat alle kinderen die deelnemen aan een atelier zich gelijk voelen. We rekenen hiervoor op begrip van de ouders.

Soms organiseren we ouder-kind cursussen, uiteraard mag je daar wél aanwezig zijn.

Neen

We verdelen de kinderen in groepen op basis van leeftijd. Als kinderen dezelfde leeftijd hebben, zitten ze bijna zeker in dezelfde groep. Zijn de kinderen niet even oud en willen ze toch graag in dezelfde groep? Vraag dit zeker even na bij de verantwoordelijke ter plaatse of dit kan.

Je kind draagt het best speelkleding die gemakkelijk zit en die vuil mag worden. Specifieke informatie krijg je per cursus.

Je krijgt  op voorhand een e-mail met een lijstje wat nodig is. Zo ben je tijdig op de hoogte indien er een lunchpakket, drinkfles en gezonde tussendoortjes (tien- en vieruurtje) of ander materiaal nodig is.

De meeste cursussen starten in september en eindigen eind mei. De exacte start- en einddatum staan op onze website. We geven de data ook nog eens mee bij je inschrijving. Tijdens vakantieperiodes en op officiële feestdagen zijn er geen cursussen.

Nee, er is geen opvang. Haal je kind stipt op na afloop van de cursus.

Er zijn twee tarieven in ons gemeenschapscentrum: het standaardtarief en het reductietarief met de Paspartoe tegen kansentarief.

 • Schrijf je meerdere kinderen van jouw gezin gelijktijdig in? Dan krijg je een korting vanaf het 2de kind

Je krijgt van het gemeenschapscentrum deze documenten voor een (gedeeltelijke) terugbetaling :

 • Fiscaal attest: als je je kind inschreef, krijg je het volgende kalenderjaar automatisch een fiscaal attest in je mailbox. Heb je geen mailadres? Dan wordt het fiscaal attest verzonden naar je postadres.
 • Ziekenfonds: je ziekenfonds (mutualiteit) zorgt vaak voor een (gedeeltelijke) terugbetaling van kampen, speelpleinwerking en meerdaagse (sport)activiteiten. Download je attest via tickets.vgc.be in jouw ouderzone.
 • Heel wat diensten, organisaties of gemeenten helpen financieel bij speelweken. Hier vind je een overzicht van de compensaties.

Ja. Heeft je kind nood aan extra begeleiding of aangepaste infrastructuur? Contacteer ons dan minimum 4 weken voor de start van de cursus, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Schrijf je kind toch in, dan komt het automatisch op de wachtlijst. Dit is gratis en zonder verplichtingen. Wanneer er een plaats vrijkomt, contacteren we je. Wil je kind nog steeds meedoen, dan kan je betalen en is je kind effectief ingeschreven.

Of zoek een andere cursus op de activiteitenpagina van jonginbrussel.be.

Wanneer je kind ziek is, kan je de cursus annuleren. Bezorg binnen de 5 werkdagen na de start van de ziekte of het ongeval een gedateerd medisch attest aan het gemeenschapscentrum via dekroon@vgc.be. Geef ook je rekeningnummer door. Zo betalen we je het inschrijfgeld van het aantal resterende dagen snel terug.

Ja.  Het inschrijvingsgeld wordt steeds volledig terugbetaald.

Ja. Kinderen die deelnemen aan een cursus moeten zindelijk zijn. Ervaart je kind hier moeilijkheden mee? Neem contact op met ons : Wie is wie? | GC De Kroon

Ja, kinderen moeten Nederlands spreken en begrijpen.  

De inschrijvingen starten voor iedereen op hetzelfde moment.

1/4de van de plaatsen reserveren we voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen, via de Paspartoe tegen kansentarief.

Heeft je kind een beperking? Neem dan contact op met ons vooraleer je jouw kind inschrijft: Wie is wie? | GC De Kroon

 • Er zijn gratis en betalende activiteiten. 

 • Je vindt de prijs van de activiteit op onze website en in onze brochures en flyers.  

 • Brusselaar met beperkte financiële middelen? Je kunt genieten van een verlaagde prijs via de Paspartoe tegen kansentarief. Lees er meer over op de website van Paspartoe of vraag ernaar aan ons onthaal. 

 • Schrijf je meerdere kinderen van jouw gezin gelijktijdig in? Dan krijg je een korting vanaf het 2de kind. 

Wij nemen meteen contact op met de ouder(s) en vragen om zelf naar een dokter te gaan als dat kan. In bepaalde gevallen komt de verzekering van de Vlaamse Gemeenschapscommissie tussen in de medische kosten. Je krijgt van ons een papier mee voor de verzekering dat de dokter moet invullen.  

Meld het meteen aan een van onze collega’s:  Wie is wie? | GC De KroonPesten wordt niet getolereerd. We luisteren naar jullie verhaal, laten je kind aan het woord en bekijken samen hoe we de situatie kunnen aanpakken.

Zonder schriftelijke toelating mogen kinderen niet alleen naar huis. Je kan dit aanduiden op de medische fiche via de site  tickets.vgc.be onder ‘vragenlijsten’ bij ‘naam van jouw kind’.

Nee. Alle communicatie, zoals fiscaal attest en facturen, is persoonlijk en gekoppeld aan de account die je aanmaakt bij de registratie. Als je andere kinderen inschrijft onder jouw account zal je dus een foutief fiscaal attest of een foutieve factuur krijgen. De factuur blijft ook gekoppeld aan jouw account en jij bent verantwoordelijk voor de betaling.

We controleren altijd de individuele vragenlijst zodat we op de hoogte zijn van de allergieën en intoleranties. Het is dus belangrijk om de vragenlijst goed in te vullen op tickets.vgc.be: In de ouder-account : onder ‘vragenlijsten’ > ‘naam kind’.

CURSUSSEN voor volwassenen

Voor sportieve cursussen draag je best sportkleding waarin je makkelijk kan bewegen en sportschoenen. Voor creatieve cursussen en kookcursussen draag je best kledij die vuil mag worden. Specifieke informatie krijg je per cursus per e-mail een week op voorhand.

Voor sportieve cursussen breng je best een drinkfles mee. Als je specifieke materialen moet meebrengen, sturen we je dit via e-mail een week op voorhand.

De meeste cursussen starten vanaf september en eindigen eind mei. De exacte start- en einddatum krijg je bij de inschrijving. Tijdens vakantieperiodes en op officiële feestdagen zijn er geen activiteiten.

Heel wat diensten, organisaties of gemeenten helpen financieel bij speelweken. Hier vind je een overzicht van de compensaties.

Ja. Heb je extra begeleiding of aangepaste infrastructuur nodig? Contacteer ons dan minimum 4 weken voor de start van de cursus, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Via de websites www.n22.be en www.sportinbrussel.be vind je een groot deel van de Nederlandstalige activiteiten in Brussel.

Schrijf je in op de wachtlijst. Dat is gratis en zonder verplichtingen. Wanneer er een plaats vrijkomt word je gecontacteerd in volgorde van inschrijving op die wachtlijst. Wil je nog steeds meedoen, dan kan je betalen en je effectief inschrijven.

Als je ziek bent kan je annuleren. Bezorg binnen de 5 werkdagen na de start van de ziekte of het ongeval een gedateerd medisch attest aan het gemeenschapscentrum via dekroon@vgc.be Geef ook je rekeningnummer door. Zo betalen we je het inschrijfgeld van het aantal resterende dagen snel terug.

Er is geen annulatie- noch terugbetaalmogelijkheid voor éénmalige activiteiten (dit zijn activiteiten die op 1 dag of moment plaatsvinden.), ook niet bij ziekte.

Annuleer je 30 kalenderdagen voor de start van de cursus? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terug.  Stuur hiervoor een mail naar dekroon@vgc.be en vermeld je naam, je rekeningnummer en de datum van de cursus.

Annuleer je minder dan 30 kalenderdagen voor de start van de cursus? Dan krijg je geen geld terug.

Ja.  Het inschrijvingsgeld wordt steeds volledig terugbetaald.

De startdatum voor de inschrijvingen is voor iedereen hetzelfde. 1/4de van de plaatsen wordt gereserveerd voor Brusselaars met een Paspartoe tegen kansentarief. Heb je een beperking? Neem dan contact op met ons  vooraleer je je inschrijft:Wie is wie? | GC De Kroon

Het onthaal van het centrum kan een verzekeringspapier opstellen. Vraag het aan je lesgever. Dat papier kan de dokter verder invullen. In bepaalde gevallen komt de verzekering van de Vlaamse Gemeenschapscommissie tussen in de medische kosten.

Je kan inschrijven van zodra de activiteiten bekend worden gemaakt. Je kan je abonneren op onze nieuwsbrief, tijdschrift SKrab, Facebook, ...

Zaalgebruik

Ja dat is mogelijk. Vraag maar aan het onthaal.

Contact opnemen met de conciërge. In het contract vind je haar nummer.

De conciërge verwittigen bij het verlaten van de zaal zodat zij de zalen kan sluiten.

Ja. Er zijn lockers aanwezig bij evenementen in de Grote zaal. In de meeste zalen hangen ook kapstokken.

Antwoord niet gevonden?

Contacteer een medewerker of stuur een bericht.