De kroon wintert/De kroon zomert

De kroon wintert

De kroon wintert is de nieuwjaarsreceptie van het gemeenschapscentrum. Het jaar wordt ingezet met een uitgebreide brunch omkaderd met livemuziek, hartverwarmende nieuwjaarsspeeches en een voorstelling in de theaterzaal.

2023 wordt op 15 januari goed ingezet met het optreden van Noah Vanden Abeele, Noah's nieuwe album HORIZON (V2 Records Benelux) dat terug gaat naar zijn roots, gaat in première in De kroon. Waar zijn eerste album, UNIVERSE (2018), duidelijk werd beïnvloed door zijn klassieke piano-opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, is het nieuwe album, HORIZON, het hoogtepunt van een lange reis.

 

© NOAH VANDEN ABEELE

De kroon zomert

De kroon zomert, ook wel de 11-juliviering genoemd, is een feest ter gelegenheid van de Vlaamse Gemeenschap, maar in de eerste plaats is het een zomers buurtfeest waarbij Sint-Agatha-Berchem samenkomt om de start van de zomer te vieren. Het recept van een geslaagde De kroon zomert bestaat doorgaans uit muzikale acts, speeches door lokale en Brusselse beleidsmakers, een zomerse maaltijd en heel wat sfeer op het terras van Dkantine

De volgende editie vindt plaats op zaterdag 1 juli 2023. Dit jaar staat de achtkoppige band Pardon Service op het programma. Ze brengen wereldse feestklanken en zijn een goede gelegenheid om uw dansschoenen aan te trekken.

 

Een superdivers huis

GC De kroon werkt aan heel wat projecten.

Deze maand in GC De kroon

Wil je meer weten over het programma van De kroon deze maand? Klik dan hieronder!