Podium

GC De kroon is een belangrijke speler op cultureel vlak. Dit doen we niet enkel met een aanbod aan voorstellingen maar ook door actief te participeren in projecten die jonge kunstenaars een springplank geven naar nieuwe opportuniteiten.

Projecten

Kunstenaars in residentie

Kunstenaars in residentie

Vanuit trajecten, coproducties en residenties wil GC De kroon nieuwe verhalen en een nieuw repertoire tonen door een duurzame ondersteuning te geven aan artistieke vernieuwing.
De kroon talent

De kroon talent

De kroon ijvert voor een ondersteuning van verschillende kunstenaars met verschillende projecten zoals 'Circuit' en 'Homelands'.
Voorstellingen
© Leo Estercam

Voorstellingen

Ontdek de komende en afgelopen voorstellingen in onze Grote Zaal!
Amateurkunsten

Amateurkunsten

Met organisaties als BOT, de fanfare en theatergezelschap Meiklokje ontwikkelt De kroon een samenwerking met amateurkunstenaars.

Arthouse Cinema

Op het terras van Dkantine en op andere, feeërieke, plekken in de gemeente, wil GC De kroon filmvertoningen van hoge kwaliteit aanbieden. Het aanbod moet zich onderscheiden van commerciële bioscopen door niet enkel producties uit Hollywood aan te bieden, maar ook oog te hebben voor wereldcinema, minder bekende cultfilms, en de echte arthouse cinema.

 > De eerstvolgende vertoning van ‘The Father’ vindt plaats op vrijdag 12 december in Dkantine. Reserveer nu via onze agenda!

 > Hou ons programma in de gaten voor meer info.